זוגות שחיים עם סוגים שונים של הפרעות קשב וריכוז, עלולים לחוות לא מעט כעסים ואכזבות במהלך חיי הנישואין שלהם, שישפיעו לשלילה על היחסים ביניהם.
בחלק מהמקרים, הבעיות קשורות בחוסר היכולת של אחד מבני הזוג לשמור על המרחב האישי של השני, ובחלק מהמקרים הבעיות הן אפילו בחיי המין. סביבה מתוחה ממילא עלולה אף להחמיר תופעות מסוימות, כמו שיראו בוודאי מטפלים זוגיים בירושלים או במקומות מתוחים אחרים.
אי סדר בכול – גורם ללא מעט כעסים
בני זוג של מי שסובלים מהפרעות קשב וריכוז מדווחים שקשה להם עם ה"בלגן" שבני הזוג שלהם יוצרים, עם הצורך שלהם לנהל אותם כל הזמן, ולהיות מעין גננת או בוס.
מצד שני, הסובלים מהתופעות אומרים שקשה להם עם הביקורת הבלתי פוסקת, והם חיים בתוך נדנדה שנדה מפחד – שמא בן הזוג שלהם יבקר אותם – לכעס, שנובע מכך שכל הזמן "הולכים אחריהם".
אי הסדר הזה גורם לעתים גם לפלישה של אחד מבני הזוג למרחב האישי של השני, בעיקר במיטה אך גם בחדר העבודה או בזמני המנוחה: שולחן עבודה משותף שלעולם אינו מסודר או סלון שאי אפשר למצוא בו פינה שקטה, גם הם סוג של פלישה למרחב אישי.
גם הסקס לא משהו
חוסר היכולת להתרכז לאורך זמן עלול לפגוע גם ביחסי המין בין שני בני הזוג, ודבר זה גורם כמובן גם כן לכעסים, אבל עוד ליותר מכך: נשאלים רבים הביעו תסכול והרגשת חוסר מימוש של הנישואין שלהם, ואחרים התבטאו בצורה אפילו חזקה יותר, ואמרו שהם "התחתנו עם ילד או ילדה ולא עם בן או בת זוג".
אז מה עושים?
אם בן או בת הזוג לוקחים תרופות, יש לקחת זאת בחשבון. תרופות מסוימות עלולות לגרום לתחושת ניתוק וניכור או לדיכאון, שמורידים את הליבידו (החשק לקיום יחסי מין). אם זה המצב, פתרונות לבעיות קשב וריכוז ללא ריטלין מונחה ע"י אימון פרטני.
"חשוב להיות קשובים וסבלניים, ללמוד לקחת את הזמן", אומרת באופן כללי הספרות המקצועית בתחום. בני הזוג שסובלים מהתופעה חייבים להתייעץ עם בעל מקצוע בנושא. בני הזוג שמנגד, שלא סובלים ממנה באופן ישיר, רצוי כמובן שילמדו ככל האפשר על הבעיות השונות ועל הנושא באופן כללי, ויהיו חלק בייעוץ הזוגי.