וואטסאפ!

אם גם לכם יש רשימת פחדים ואתם רוצים ללמוד דרכי התמודדות עם פחדים, בטח תשמחו לדעת שעכשיו זה אפשרי. אתם מוזמנים להמשיך לקרוא ולגלות את התשובה לשאלה "איך להתמודד עם פחדים?". מיד נסביר מהו פחד, נפרט לגבי סוגי פחדים, נדבר על פחדים וחרדות אצל מבוגרים ועוד כך שבהחלט שווה להישאר. אנו בטוחים שלא תצטערו אלא להפך – שעוד כמה דקות אפילו תגידו לנו תודה.

כל מי שמגדל ילד יודע כי אחד משלבי ההתפתחות הוא התמודדות עם פחדים. נדמה כי אין הורה שלא נתקל בפחד כזה או אחר מצדו של הילד. מובן שאצל כל אחד יהיה זה במינון שונה. יש ילדים שנוטים לפחד מכל שינוי או מפגש עם אדם או חווייה שאינם מוכרים ויש כאלה שמתייחסים אל הדברים בקלילות . כך או כך חווה כל ילד נורמטיבי פחדים כאלה ואחרים ותגובת ההורים –יש לה השפעה מכרעת על יכולתו של הילד להתמודד עם הפחדים בהצלחה.

הרגשה של מעט פחד היא תופעה נורמלית לחלוטין. למעשה, תפקידו של הפחד הוא להגן עלינו באופן אינסטינקטיבי מפני רעות. הפחד מסוגל לעזור לנו להכיר בכך שאנו עומדים לעשות משהו מסוכן וכתוצאה מכך אנו מסוגלים לקבל החלטה בטוחה והגיונית יותר. התמודדות עם פחדים לאורך זמן כמו בעיות כלכליות, אבדן, משפחה או בריאות כוללת שיטות לימוד ורכישת כלים שיאפשרו לכם לעמוד בפני סיטואציות כאלו באופן יציב ואיתן. 

בין אם מדובר על גילאים מבוגרים או צעירים יותר, פחדים וחרדות עלולים ללוות אותנו ולשנות מרכיבים באופי שלנו שיגרמו לנו לחוסר איזון ועל כן הגיע הזמן להבין מה מקורם ואיך אפשר להתמודד עמם. בניגוד לאנשים מבוגרים, אופן ההתמודדות עם הפחדים השונים אצל ילדים הינו שלב שיש להתייחס אליו בעדינות ותוך כדי הדרכה נכונה.

התמודדות עם פחדים

אין הורה שלא נתקל בפחד מסוים אצל ילדו וכמובן שאצל כל ילד מידת הפחד ומקורה הוא שונה לחלוטין. תפקידו של ההורה להגיד לסיטואציות מסוג זה באופן הנכון ביותר מפני שלתגובות הללו ישנן השלכות עתידיות שמסוגלות לפתור אותם מפחדים אלו או עלולות להקצינם ולגרום להן להתפתח לכדי חרדות.

התמודדות עם פחדים: אל תנסו את זה לבד

התמודדות עם פחדים היא אתגר שניתן ללמוד איך לנהל ולצלוח בשלום. טיפול לא נכון עלול להגביר את הפחדים ואת העיסוק בהם, ועיסוק מתמיד בפחד יכול להעצים אותו, לעורר חרדות ולפגוע בתפקוד, בבריאות ובמערכות היחסים של הילד.

אמנם לכולנו יש פחדים כאלה ואחרים אבל במידה והפחדים מנהלים את חייכם – כדאי שתטפלו בהם באופן מקצועי. ואגב, פחד בניגוד לחרדה מבוסס על סכנה מיידית אבל אתם יכולים להיות רגועים - כיום לפחדים וחרדות מדריך לטיפול עצמי בבית, כך שאנשי המקצוע מגיעים אליכם הביתה ולא אתם אליהם. היינו אומרים שזהו פתרון לאלו שסובלים מחרדה חברתית אבל כבר למדנו דבר אחד - פחדים וחרדות זה עסק רציני.

ואם אתם נתקלים בפחדים של ילדים במהלך עבודתכם במערכת החינוך, בטח תשמחו לדעת שאתם יכולים לעזור להם באמצעות מערך שיעור התמודדות עם פחדים. ובטח תשמחו לדעת שמערך שיעור זה נכתב ע"י בעלת נסיון בחינוך יצירתי, בביופידבק ובפרחי באך כך שאתם נהנים מכל העולמות וגם עוזרים לילדים להתמודד עם פחדים. ובמילים אחרות - שתי ציפורים במכה אחת

כיצד להתמודד עם הפחד נכון?

כמו כל דבר בעולמנו, גם הנושא של ההתמודדות עם פחד, דורש לימוד. מאד לא מומלץ לומר לילד משפטים כמו: "אין לך מה לפחד", "זה לא מפחיד", "אני בגיל שלך לא פחדתי", "תראה איך אף אחד מהחברים שלך אינו פוחד" וכו'...

כל המשפטים האלו לא מצליחים לחדור את חומת הפחד. ילד שמקבל מענה מהסוג הזה לפחדים שלו מפתח תחושה של 'אף אחד לא מבין אותי'. הוא צודק. הוא נשאר לבד עם הפחדים שלו ועלול לפתח תחושה של בדידות וחוסר אמון בעצמו ובאחרים.

ללמוד לנצח את הפחדים

הורים שרוצים לסייע לילדים שלהם באמת, פשוט פונים ללמוד את התחום. הם יוצאים לשמוע מאנשי מקצוע איך נכון וכדאי להגיב לילד שמגלה חששות, חרדות או פחדים.


הורים שלומדים ויודעים איך לגשת אל הפחד (ללא פחד...) יגיבו באופן הרבה יותר בריא, הגיוני ואפקטיבי. תגובה הורית קשובה ומכבדת תשפיע נכון על הילד והוא ילמד להתגבר על הפחדים שלו בצורה בריאה ובוגרת.

אז מהי הגישה הבריאה ביותר?

לפחדים תצורות שונות. הן עלולות להופיע כהפרעות חברתיות, לעורר חרדות במקרים קיצוניים ואפילו להשפיע על המצב הבריאותי של ילדכם. במידה ואתם חשים שהפחדים הללו מנהלים את חיי ילדכם, עליכם לגשת לטיפול מקצועי שמשלב בתוכו הכרה בשלווה הפנימית שלנו, יכולת ניהול כעסים וטיפול טבעי בחרדות שמגיע עד לביתכם.

היכולת להכיר בפחדים של ילדנו ולדעת כיצד להתמודד עמם דורשת מאיתנו לרכוש את הכלים הנכונים. משפטים "חוסמים" שמעוררים אצל הילדים תחושה שלא מבינים אותם, כמו: "אין לך ממה לפחד" או: "אני בגילך לא פחדתי" עלולים להעצים את התחושה של הילד שאף אחד לא מבין אותו והוא צודק לחלוטין.

"מקשיבים" מאפשרת פלטפורמה לימודית עניינית לכלל ההורים אשר מעוניינים לעזור לילדיהם להכיר דרכי התמודדות עם פחדים לא רציונאליים ולתת להם את הכלים הדרושים להתפתחותם החברתית. אם גם אתם מרגישים שילדכם זקוק לעזרה מקצועית, צרו עמנו קשר ואנו נלווה אתכם אל עבר מטרה נטולת פחדים ועתיד בהיר יותר.

'מקשיבים' – המקום להורים שרוצים ללמוד להיות הורים טובים יותר. רוצים לדעת על התמודדות עם כעסים, רוצים להכיר טיפול טבעי בחרדות, מעוניינים לסייע לילד ב התמודדות עם פחדים ולהעניק לילד שלווה פנימית אמיתית. 

למעשה, הדרך הטובה ביותר להתמודדות עם פחדים וחרדות היא לפנות למומחית בתחום – יעלי רהב-סיון במרכז מקשיבים. מלבד נסיונה שפורט קודם לכן היא גם מלווה תהליכים אישיים, זוגיים וקבוצתיים לניהול ולהפחתת חרדות. אנחנו ממליצים לקרוא את ההמלצות עליה כדי להבין דבר אחד – אתם בדיוק במקום הנכון. אנחנו גם בטוחים שאתם לא תצטערו על הבחירה אלא רק תשאלו את עצמכם -"איך לא עשינו את זה קודם?".

אתם מוזמנים ליצור איתה קשר בטלפון 050-3597622, בדוא"ל yaeli@makshivim.co.il או להשאיר הודעה כאן באתר. ניתן לקבל טיפול באמצעות ווטסאפ, או ב Google meet /Zoom.

התמודדות עם פחדים מעולם לא הייתה קלה ונעימה יותר מסיבה אחת – אתם תקבלו ארגז כלים שיעזרו לכם לנהל את הפחדים ולא לפחדים לנהל אתכם. אז למה אתם מחכים?

לשיחת ייעוץ ראשוני השאירו פרטים כאן
צור קשר
חייגו עכשיו
050-3597622

צרו איתנו קשר

Facebook אימייל Facebook Youtube